domingo, 13 de mayo de 2018

Copa Primavera Senior masculino: victoria do Calvo Artai ante o Villalba por 61 a 48

5ª XORNADA  COPA PRIMAVERA SENIOR MASCULINO

CALVO ARTAI  61   RESTAURANTE MONTERO TERRA CHA  48

PARCIAIS POR CUARTO: 16-16, 13-8,23-10,9-14

C.B. ARTAI (16+13+23+9) : Jaime Sueiro (8), Samuel Iglesias (2), Abraham Parcero(12), Alesandro Perez(8) Fernando  Mariño (10),Sergio Cebral (8), Adrián Rey (), Bruno Calviño(8), Diego Mallo(2), Pedro(2), Dani Otero (1) e Andrés Puente (2).  Marcos e Iván non convocados.

RESTAURANTE MONTERO TERRA CHA (16+8+10+14):                 Sánchez, R (), Casal, A (5), Alonso, G (4), Seco. L (14), Martinez, R(4), Porto. J (2), Novo, D (4), Real, J (), Martinez, A (4), Bergantiños, L(), Fernandez, N(6) y  Fernandez, D(4)

ARBITROS: Os colexiados Sobrino e Bosch ambos de a A Coruña. . Permitiron moitos contactos nas penetracións nun partido con bastante xogo físico. Expulsaron por cinco persoais o visitante Bergantiños.

INCIDENCIAS. Partido correspondente a quinta xornada da Copa Primavera.
Comezou o partido o Artai moi centrado, xa que sabían que para poder chegar a xornada final da Copa da que solicitaron ser anfitrións, só valía a victoria.
Grazas a un bo orde ofensivo, e o dominio do rebote, o equipo carballés conseguiu   nos primeiros minutos do encontro unha diferencia de 10 puntos. Parecía que ia ser un partido sinxelo, pero a veterania do equipo lucense pemitiulles chegar o descanso do primeiro cuarto con un tanteo igualado de 16-16.
O segundo cuarto foi xa máis parello durante toda a sua duración. Alternábanse por ámbolos dous equipos, ataques ven trenzados con desacertos máis propios de equipos de base. Ainda así o Artai conseguiu, baseandose na gran defensa dos seus homes exteriores (Diego Mallo e Samuel) chegar o descanso cunha vantaxa de 5 puntos e  con boas sensacións de cara o inicio do segunda parte do encontro.
O terceiro cuarto foi o resurxir da capacidade de sacrifico en defensa e os contraataque típicos do equipo carballés. As rápidas accions comandadas por Bruno e Mariño, xunto co grande tiro exterior de Abraham e Alesandro, materializaron un parcial de 23-10 que rompiu totalmente o encontro.
O último cuarto serviu para que os adestradores locales  rotaran xogadores de forma cómoda, desfrutando de minutos Adrian e Pedro que amosaron bos detalles técnicos.
Así se chegou  ata o tanteo final de 61-48.
Lamentar a lesión no seu nocelo dereito de Dani, que non reviste gravidade e poderá ser convocado para o proximo encontro
O seguinte partido sera o próximo venres día 18 de marzo na cancha do Oleiros, a tarde-noite.