Victoria dos senior ante Restaurante Montero Terra Cha de Vilalba: 68 a 47

CALVO ARTAI  68   RESTAURANTE MONTERO TERRA CH47

PARCIAIS POR CUARTO: 22-14, 12-13, 19-11, 15-9

C.B. ARTAI : Jaime Sueiro (8), Marcos Guiance(), Samuel Iglesias (2), Abrahan Parcero(13), Alesandro Perez(8) Fernando  Mariño (10),Sergio Cebral (6), Bruno Calviño(14), Diego Mallo(4), Iván Cancela(1), Dani Otero (1) e Andrés Puente (2). Pedro Trigo e Adrian non convocados.

RESTAURANTE MONTERO TERRA CHA:                 Sanches, R (), Casal, A (5), Alonso, G (4), Seco. L (14), Martinez, R(4), Porto. J (2), Novo, D (4), Real, J (), Martinez, A (4), Bergantiños, L(), Fernandez, N(6) e  Fernandez, D(4)

ARBITROS: O  colexiado Sobrino, J (847). Un só colexiado como ven sendo habitual esta tempada pola falta de árbitros. Tivo unha labor moi dificil debido a brusquedade do xogo nalguns intres e polas protestas que iso xeneraba.  Sancionou con duas tecnicas os locais Marcos Guiance e Jaime Sueiro, e con  outras duas técnicas e posterior descalificacion o visitante Casal, A.        Boa actuación.

INCIDENCIAS. Partido correspondente a duodécima xornada de liga da Terceira División Masculina do comité coruñes.

Despois de dúas derrotas consecutivas ante o Betanzos e o Fundación, comezaba o partido o CB Calvo Artai cun xogo maís tranquilo e racional do habitual, mezcla entre o medo a unha nova derrota e as gañas de volver a senda da victoria.
Os ataques eran longos, pausados e con boas seleccións de tiro, secundados cos habituais contraataques tras roubo de balón por parte de Fer Mariño e Bruno que coma sempre presionaban intensamente a toda pista.
Todo isto propiciou que os primeiros dez minutos se decantaran claramente para o equipo do colexio ARTAI, ainda que o equipo vilalbés, grazas o seu poderío no xogo interior mantiña as súas opcions.
O segundo cuarto foi totalmente distinto. O equipo visitante comenzou a leer millor o ataque do Artai e cunha defensa moi cerrada conseguía que as seleccións de tiro e penetracions locais non foran as mais axeitadas, co cal so se puideron anotar 12 puntos en 10 minutos.
Isto  permitiu gañar o cuarto o equipo visitante que anotou 13, chegando o descanso cun tanteo aberto de 35-27.Mencionar que os ultimos tres puntos do Artai, foron grazas a uinha boa xogada individual de  Diego Mallo, que conseguiu nos ultimos segundos sacar unha falta nun tiro lonxano dende mais aló dos 6,75 que non anotou, pero si dous dos tres tiros libres posteriores.

Comezou a segunda parte cun Artai xa totalmente centrado e metido no xogo. Os ataques eran moi fluidos e remataban sempre con bos tiros exteriores por parte de Abrahan e Alesandro, e cando non era así, o facía o bo xogo interior de Cebral e Jaime.
O equipo visitante sobrevivía a base de algunha individualidad do seu número 9 (Selo, L) e de rebotes ofensivos conseguidos por mor da grande envergadura dos seus xogadores, pero que non lle valiu maís que para anotar 11 puntos e ver como o equipo carballes se ia ata os 15 puntos de vantaxa.
O último cuarto serviu para que os adestradores locales  rotaran xogadores de forma cómoda, aumentando a diferencia ata o tanteo final de 68-47.

O próximo partido sera o próximo xoves día 1 de febreiro na cancha do Basquet Coruña as 22:15 horas