Victoria no debut dos senior ante Básquet Coruña: 85 a 51

CALVO ARTAI  85   BASQUET CORUÑA  51

PARCIAIS POR CUARTO: 14-10, 28-10,, 24-22, 19-9
C.B. ARTAI  (14+28+24+19): Jaime Sueiro (4), Marcos Guiance(),  Pedro Trigo(4), Abrahan(15), Fernando  Mariño (11),Sergio Cebral (9), Adrian Rey (2), Bruno Calviño, (21),Diego Mallo(3), Iván Cancela(6), Dani Otero ()e  Andrés Puente (10).
BÁSQUET CORUÑA (10+10+22+9): Díaz (8), De la Peña (3),Díaz (8), Costa (16), Castro (3), Rodríguez (3), Feliz (6), Varela (4) e Caamaño
ARBITROS: Os colexiados Miguel Díaz de Arteixo  e Luis Miguel Cancela de A Laracha Expulsaron por parte local a Bruno Calviño e por parte visitante a Costa (dúas técnicas), Caamaño e Castro. Demasiado irregulares e imprecisos.
INCIDENCIAS. Partido correspondente a primeira xornada de liga na terceira división masculina coruñesa,  disputado entre o   conxunto visitante Basquet Coruña e o local,  CB Artai. Partido de debut da liga e primeiro partido nos quince anos de historia do club carballés na categoría senior. Para a historia do club quedarán grabados os nomes de Andrés Puente, autor do primeiro punto do partido e tamén o nome de Fer Mariño, autor da primeira canasta en xogo do Calvo Artai.

O primeiro cuarto reflexou unha igualdade entre ámbolos dous clubes, debido quizáis a incertidume de ser a primeira vez que se enfrontaban entre eles, xa que como é ben sabido, o clube carballés iniciabase por primeira vez na sua historia nesta categoria. Moi imprecisos os xogadores carballeses, moi irregulares no tiro, sobre todo nos tiros libres e cunha ansiedade propia do debut e da xuventude do plantel. Pero no segundo cuarto liberáronse dos nervios os locais e foito diso foi un parcial de 28 a 10 onde deixaban o partido case sentenciado, polo marcador (42 a 20) e polas sensacións dos dous equipos.
A segunda parte no tivo historia, minutos nos que os adestradores locais, Alberto e Jordi, deron minutos a toda a plantilla e onde so houbo que lamentar a aparatosidade da lesión de Marcos, cun forte golpe na cabeza, un pequeno susto para a parroquia local
PRÓXIMA XORNADA: O próximo partido sera o mercores as 22:15 coma visitantes en Culleredo.