Victoria do cadete B ante ACB Costa da Morte: 38 a 30

Escola Basket Xiria 38 - ACB Costa da Morte 30

Escola Basket Xiria (11+7+8+12): Yago Iglesias, Iago Caamaño (15), Manu Abelenda (7), Samuel Lodeiro (2), Mario López (7) ;  Javi Freire (3), Damián Pose (2) e Borja Ríos (2).

ACB Costa da Morte (6+10+10+4): López (6), Oliveira (12), Insua, Benlloch, García(8) ;  Rodríguez (2), Esperante, Del Moral, Martínez(2) e Marcote.

Parciais: 11-6 / 7-10 / 8-10 / 12-4

Árbitros: Sobrino e Palou sancionaron con catorce faltas aos locales e con doce aos visitantes.

Incidencias: Vitoria nun mal partido dos carballeses, no que comezaba cun parcial 8-0 que marcaría unha pequena diferencia inicial, pero pronto sería recortada xa que a relaxación concedía canastas fáciles e segundas (e ata terceiras) oportunidades para os visitantes.
Aínda que os locales estiveron ata o terceiro cuarto sempre por diante, as malas lecturas do man a man facían que se puxesen por diante os xogadores de Pais e o intercambio de canastas chegaría ao final do terceiro cuarto cun 26-26 no marcador.
Neste último cuarto, os únicos 5 minutos que realmente serviron para algo do encontro, comezouse a buscar máis o xogo interior que darían tiros exteriores liberados e boas finalizacións debaixo do aro, tamén a actividade no rebote defensivo fixo que a vitoria se quedase en Carballo e fose a segunda consecutiva para o Cadete B.

Próximo partido: Escola BAsket Xiria contra Maristas, sábado 5 de novembro ás 10:00 horas no pavillón da Zona Escolar de Carballo.