martes, 29 de marzo de 2011

Horarios definitivos para este fin de semana

A xogar, pode ser a frase coa que comezamos este fin de semana. Os nove equipos do club entran en liza, con especial interés na xornada do sábado, onde se xogan sete deses nove partidos. E dos nove, un con letras grandes, o que mide os cadetes ante Básquet Coruña. Ós de Diego só lles serve a victoria e esperemos que a consigan na difícil pista do Ventorrillo.

LIGA 1ª DIVISIÓN PROVINCIAL CADETE MASCULINO-Xornada 16

Autocares J Pombo BCA-CB Artai A, o sábado 2 de abril ás 12:30 no pavillón do Ventorrillo da Coruña

Saida ás 11:15 do Haley en coches

LIGA PROVINCIAL CADETE FEMENINA2ª FASE A2-Xornada 6

CB Artai-Obradoiro, o sábado 2 de abril ás 10:00 horas no pavillón Bergantiños de Carballo

LIGA 1ª DIVISIÓN• INFANTIL MASCULINO-Xornada 12

Frutas Esther SantYago-CB Artai A, o sábado 2 de abril ás 16:30 no pavillón de Elviña I da Coruña

Saída ás 15:20 do Haley en coches

LIGA 2ª DIVISIÓN• INFANTIL MASCULINO-Segunda fase-Xornada 4

Calasancias-CB Artai B-, o domingo 3 de abril ás 11:30 no paviilón Elviña I da Coruña

Hora de saida:10:00 horas do Haley en bus

LIGA 2ª DIVISIÓN• INFANTIL FEMENINO-Segunda fase-Xornada 1

CaMBRE-CB Artai B-, o domingo 3 de abril ás 11:30 no paviilón Elviña I da Coruña

Hora de saida: 10:00 horas do Haley en bus

LIGA ALEVÍN PROVINCIAL-1ª DIVISIÓN-XORNADA 18

Obradoiro-CB Artai A, o sábado día 2 de abril ás 11:00 horas no pavillón de Sardiñeira da Coruña

Saída ás 10:00 horas do Haley Chegada ás 14:30 horas ó Haley

LIGA BENXAMÍN• PROVINCIAL FEMENINO-3ª xornada segunda fase

Artai B-Los Rosales, o sábado 2 de abril ás 12:30 horas no pavillón de Sardiñeira da Coruña
Saida ás 10:00 horas do Haley Chegada ás 14:30 horas

LIGA BENXAMÍN• PROVINCIAL MIXTO-7ª xornada segunda fase

Artai C-Culleredo B, o sábado 2 de abril ás 12:30 horas no pavillón de Sardiñeira da Coruña

LIGA BENXAMÍN• PROVINCIAL 1ª DIVISIÓN-Xornada 4-Terceira fase

Básquet Coruña-CB Artai A-, o sábado 2 de abril ás 11:00 no pavillón de Sardiñeira da Coruña

Saida ás 10:00 do Haley en bus Chegada ás 14:30 ó Haley

Resumo do fin de semana

Mala xornada e mal fin de semana para os equipos do club; só dúas victorias, a do equipo cadete masculino ante Maristas e do equipo infantil de Cotelo, que mantén a cero o seu número de derrotas na liga. No apartado das derrotas, algunha moi dolorosa, como a do equipo cadete no partido que tiña aprazado ante SantYago, co cal xa case ten imposible o título; tamén a do equipo alevín, que tamén deixa imposible o acceso a liga galega.

LIGA 1ª DIVISIÓN PROVINCIAL CADETE MASCULINO-Xornada 15

C.B.ARTAI 65 - MARISTAS CORUÑA 58

Cuartos: 11-14/24-16/21-8/9-20.

Parciais:11-14/35-30/56-38/65-58.

C.B.ARTAI: Jorge(16,2t),Mariño(2),Sergio(11,1t),Fuentes(18),Jose(14) - inicial - Rubén,Fidi,Manu(4),Xabi,Villarin,Pablo y Taibo.

MARISTAS: López,Toca(6,1t),Vales,Sandez(4),Fernández(20,1t) - inicial - Suárez(1),Carreira(11,3t),Martinez(3),Lago,Dorrego(12),Nuñez y Rivas(1)

Incidencias: Partidazo o visto na mañán do sábado no pavillón da Zona Escolar. O equipo de Diego Rivas tivo que sudar tinta china para sumar unha victoria que se lle puxo moi difícil no primeiro cuarto e que parecía encarrilada no terceiro. Empezou o partido con moita intensidade o equipo carballés, cun parcial de 4-0, cunha defensa moi dura e de non ser os erros nos tiros libres (José Manuel errou os seus primeiros sete) podían deixar moi claro o marcador. Pero tras ese inicio asentaronse os coruñeses e pouco a pouco o partido entrou nunha dinámica de intercambio de canastas co que se chegou o descanso (35-30). O terceiro foi do bando local, que se despegou e foise no marcador ata acadar os 18 puntos de diferencia (56-38) e coa sensación de que o partido xa rematara. Pero nada máis lonxe da realidade; os coruñeses, nun visto e non visto, endosabanlle un parcial de 0-10 en menos dun minuto o que obliga a solicitar un tempo morto a Diego. Unha canasta de Carlos Fuentes e un par de roubos de balón de Marinhovic, daban algo de aire ós locais. Pero non era dabondo; outra carga do rival, con dous triples deixaban o partido aberto a falta de menos de dous minutos (71-65). Pero o control no xogo dos carballeses e o cansancio no seu rival deixou a victoria en Carballo

Recuperación do partido aprazado

CB Artai, 55-SantYago, 58

Cuartos: 11-17/21-9/10-16/13-16.

Parciais: 11-17/32-26/42-42/55-58.

C.B.ARTAI: Jorge(13,1t),Mariño(5),Segio(7),Fuentes(15),Jose(7) - inicial - Javi(4),Rubén(2),Fidi,Manu(2),Xabi y Dani.

SANT - YAGO: Álvarez(7,1t),Iglesias(12,4t),Barreiro(20,2t),Cortés(5),Freire(14) - inicial - Escariz,Cebral,Conde y

Fraga.

Incidencias: Partido xogado na mañán do domingo no pavillón Bergantiños de Carballo, con moitos aficionados nas gradas da instalación deportiva. Derrota moi dolorosa a sufrida polo equipo de Diego Rivas que os dexia case sen opcións de meterse na Copa Galicia. E iso que a falta de catro minutos vencían por once puntos (55-44); pero nese intervalo,un parcial de 0-14 levou a victoria para terras coruñesas.

Deste modo, o equipo colexial queda a dúas victorias do Autocares J. Pombo BCA, próximo rival dos xogadores de Diego.

CB Artai A, 50-CB Culleredo,40

Incidencias: Bo partido dos xogadores de Cotelo, quen para este encontro non convocou nin a Jorge, nin a Xabi nin a Manu, convocados co equipo cadete. O resto dos xogadores, dunha forma coral, tiveron que dar o mellor de si mesmos para levar a victoria e seguir unha semana máis como invictos. Menció nespecial para Jaime, autor de 22 puntos e para Marcos, con 17.

Gayolo Begacar, 52-CB Artai, 46

Incidencias: Crónica sacada da páxina web do equipo de Santo Domingo de Betanzos. Muy buena temporada la que está realizando el alevín masculino del Vales Villamarín. A falta de una última jornada para la finalización de la liga zonal de primera división, el Vales se encuentra ya matemáticamente clasificado para disputar la liga gallega y está a tan sólo un partido de proclamarse campeón. Además, Roque, uno de sus integrantes, jugará el campeonato de España defendiendo los colores de Galicia y representando al rojo betanceiro.Duro rival el que se encontró este pasado domingo, el Artai "A" de Joaquín, un equipo muy bien trabajado por el buen técnico carballés.

Comenzaron los del Vales muy atenazados y especialmente nerviosos, conscientes de la importancia del partido para el título liguero. Lo que sería aprovechado por un Artai muy acertado para irse en el marcador por encima de la barrera de los doce puntos. Reaccionarían los del Vales en el segundo y tercer período, aunque no conseguían parar los rápidos contraataques carballeses, llegándose al descanso dos puntos abajo.

En el cuarto período, los del Vales apretaron en su defensa a toda pista, poniéndose por delante en el marcador. Una distancia que sería recortada con un muy buen quinto período visitante. En los últimos ocho minutos, el mayor acierto del Vales acabó decantando la balanza hacia el bando betanceiro.Ajustada victoria frente a un muy buen Artai, que nos deja muy cerca de un objetivo que a principio de temporada parecía prácticamente imposible: el título de liga.

Enhorabuena a todos y cada uno de los integrantes del equipo, y a seguir trabajando en los entrenamientos de cara al último y decisivo encuentro y a la ilusionante liga gallega alevín que nos espera.